Kihagyás

Ricottával és zöldfűszerekkel töltött paprika

Peperoni ripieni di ricotta ed erbe

2022. július 16.

Peperoni ripieni di ricotta ed erbe

A kurkuma elhagyható, de attól lesz szép színe

Elkészítési idő: 45 perc

Adag: 3–4 fő

Hozzávalók

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 500 g ricotta
  • 4 tojás
  • zöldfűszerek (ami van)
  • 1 tk. kurkuma
  • reszelt parmezán
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Közben vágjuk félbe a paprikákat, a magokat és az ereket távolítsuk el.

A ricottát keverjük össze a tojással, a kurkumával és a zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan keverjük össze.

Töltsük a tölteléket a paprikákba, és a paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjunk a töltelék tetejére reszelt parmezánt, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. 200 fokos sütőben 30 percig süssük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor az utolsó 5–10 percre alufóliával fedjük le.

Tálalás előtt pihentessük 5 percig.

Megjegyzés

  • Olyan zöldfűszert használjunk, amink éppen van. Ha nincs friss, akkor a szárított is jó lesz. Most majoránna, szurokfű és petrezselyem került bele.
  • Akkora tepsit válasszunk, amiben éppen elférnek a paprikák, mert különben hajlamosak megdőlni, és akkor kifolyik belőlük a finom ricottás töltelék.

Hozzászólások