Ricottával és zöldfűszerekkel töltött paprika¶
Peperoni ripieni di ricotta ed erbe¶
2022. július 16.
A kurkuma elhagyható, de attól lesz szép színe
Elkészítési idő: 45 perc
Adag: 3–4 fő
Hozzávalók¶
- 3 db kaliforniai paprika
- 500 g ricotta
- 4 tojás
- zöldfűszerek (ami van)
- 1 tk. kurkuma
- reszelt parmezán
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Közben vágjuk félbe a paprikákat, a magokat és az ereket távolítsuk el.
A ricottát keverjük össze a tojással, a kurkumával és a zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan keverjük össze.
Töltsük a tölteléket a paprikákba, és a paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjunk a töltelék tetejére reszelt parmezánt, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. 200 fokos sütőben 30 percig süssük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor az utolsó 5–10 percre alufóliával fedjük le.
Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Megjegyzés
- Olyan zöldfűszert használjunk, amink éppen van. Ha nincs friss, akkor a szárított is jó lesz. Most majoránna, szurokfű és petrezselyem került bele.
- Akkora tepsit válasszunk, amiben éppen elférnek a paprikák, mert különben hajlamosak megdőlni, és akkor kifolyik belőlük a finom ricottás töltelék.