Spárgával töltött paprika¶
Peperoni ripieni con asparagi¶
2020. június 3.
A rizst csak félig főzzük meg a paprikába töltés előtt, így amikor kész az étel, nem áll össze egy masszává a töltelék, hanem nagyjából olyan lesz a rizs állaga, mint a párolt rizsnek.
Elkészítési idő: 20 + 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 2 kaliforniai paprika
- 70 g risotto rizs
- 160 g spárga
- 30 g parmezán
- 1/2 citrom leve
-
- ek. extra szűz olívaolaj
- morzsa
- só
- bors
Elkészítése¶
Enyhén sós, forrásban levő vízben 6 percig főzzük a rizst. Melegítsük elő a sűtőt 185 fokra.
A paprikák tetejét vágjuk le, és vágjuk kockára. A paprikákból távolítsuk el a magházat, és az ereket. A paprikák belsejét szórjuk meg egy kevés sóval. A spárgát karikázzuk fel. A spárgafejeket vágjuk hosszában félbe.
Ha a rizs főzési ideje letelt, szűrjük le, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és spárgát. Locsoljuk rá az olaj felét és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a reszelt parmezánt. Keverjük össze az egészet.
Az összekevert tölteléket szedjük a paprikákba. A paprikákat tegyük egy tepsibe, és a tetejüket szórjuk meg morzsával, és locsoljuk meg a maradék olajjal. A paprikák alá öntsük egy pohár vizet
185 fokos, hőlégkeveréses sűtőben 35-40 percig süssük. 25-30 perc után takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.