Kihagyás

Csőben sült krumpli és karfiol

Patate e cavolfiore al forno

2019. október 5.

Patate e cavolfiore al forno

Elkészítési idő: 70 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 450 g burgonya
  • 350 g karfiol
  • 350 ml tej
  • 1 diónyi vaj
  • 1 púpozott ek. liszt
  • szerecsendió
  • parmezán
  • bors

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Közben készítsük el a besamel mártást. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, apránként adjuk hozzá a meleg tejet. Nem kell sűrűnek lennie a mártásnak. A végén reszeljünk bele szerecsendiót, és enyhén sózzuk meg.

A kész mártást húzzuk félre, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Közben vágjuk 4-5 mm vastag szeletekre a meghámozott burgonyát. A karfiolt szedjük rózsáira, a nagyobb rózsákat vágjuk félbe.

Egy tűzálló edény aljára szedjünk egy kevés besamel mártást. Rétegezzük rá a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, majd szedjük rá a besamel felét. Reszeljünk a tetejére parmezánt. Rétegezzük a tetejére a karfiolt. Ezt is sózzuk és borsozzuk. Szedjük a tetejére a maradék besamel mártást, és reszeljünk rá parmezánt.

A 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 40 percig süssük. Majd távolítsuk el a fóliát, és további 5-10 percig süssük, amíg a teteje aranybarna színt nem kap.

Tálalás előtt 10 percig pihentessük.

Hozzászólások