Gyömbéres pak choi¶
Pak Choi allo zenzero¶
2019. január 19.
Köretként fogyasztható.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 4 db. pak choi
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek. frissen reszelt gyömbér
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- szezámmag ízlés szerint
Elkészítése¶
A pak choi-t szedjük levelekre, mossuk meg, és vágjuk csíkokra. A zöld részt tegyük félre. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, és 1–2 percig közepes erősségen pirítsuk.
Adjuk a pak choi fehér részét a gyömbéres alaphoz. Forgassuk össze és pirítsuk 6–7 percig. Időnként keverjük meg. Ha a káposzta már majdnem puha, adjuk hozzá a zöld részt is. Ha szükséges, akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Pirítsuk újabb 2–3 percig. A végén sózzuk.
Melegen tálaljuk, és a tányéron szórjuk meg szezámmaggal.