Kihagyás

Gyömbéres pak choi

Pak Choi allo zenzero

2019. január 19.

Pak Choi allo zenzero

Köretként fogyasztható.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 4 db. pak choi
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • szezámmag ízlés szerint

Elkészítése

A pak choi-t szedjük levelekre, mossuk meg, és vágjuk csíkokra. A zöld részt tegyük félre. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, és 1–2 percig közepes erősségen pirítsuk.

Adjuk a pak choi fehér részét a gyömbéres alaphoz. Forgassuk össze és pirítsuk 6–7 percig. Időnként keverjük meg. Ha a káposzta már majdnem puha, adjuk hozzá a zöld részt is. Ha szükséges, akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Pirítsuk újabb 2–3 percig. A végén sózzuk.

Melegen tálaljuk, és a tányéron szórjuk meg szezámmaggal.

Hozzászólások