Kihagyás

Tonhallal és olívabogyóval töltött padlizsán

Melanzane ripieni di tonno e olive

2019. augusztus 7.

Melanzane ripieni di tonno e olive

Rusztikus változat.

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 4 padlizsán
  • 320 g tonhal konzerv
  • 4 ek. taggiasche olívabogyó
  • 2 ek. kapribogyó
  • 8–10 cherry paradicsom
  • 5 ek. extra szűz olívaolaj
  • 6 szardellafilé
  • 120 g kenyér
  • 4–5 ek. morzsa
  • bors

Elkészítése

A padlizsánokat vágjuk ketté. A belső részüket szedjük ki, és aprítsuk össze. Egy serpenyőben tegyünk fel melegedni 1 evőkanál olajat, és adjuk hozzá a szardellafiléket. Kevergetve főzzük szét a szardellát, majd adjuk hozzá a padlizsánok felaprított belső részét. 2–3 perc főzés után adjuk hozzá a kapribogyót, valamint az olívabogyót, és további 4–5 percig főzzük.

Közben mérettől függően vágjuk 4–8 darabra a paradicsomokat. A kenyeret héjastul vágjuk fel 7–8 mm-es kockákra. A tonhalról csepegtessük le az olajat.

A felaprított hozzávalókhoz adjuk hozzá a padlizsános keveréket. Forgassuk össze, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk.

Egy tepsi aljára öntsünk 2 evőkanál olajat, helyezzük rá a félbevágott padlizsánokat, és a belsejüket enyhén sózzuk meg. Töltsük a padlizsánokba a keveréket. A tetejüket szórjuk meg morzsával, és locsoljunk rájuk egy kevés (összesen 1–2) kanál olajat.

Előmelegített sütőben, 180°C-on, 30 percig süssük. Ha kész, 2–3 perc pihentetés után tálaljuk.

Megjegyzés

  • A sóval és az olajjal óvatosan bánjuk. Bár a tonhalat lecsöpögtetjük az olajtól, de attól még olajos marad. Ugyanez igaz a taggiasca olívabogyóra és a szardellafilére is. Valamint ezek, az olaj mellett még jelentős mennyiségű sót is tartalmaznak.

Hozzászólások