Kihagyás

Kolbásszal töltött karaj

Lonza di maiale ripiena di salsiccia

2019. február 23.

Lonza di maiale ripiena di salsiccia

A kolbásszal töltött karajjal két gond van. Az egyik, hogy legalább 2-3 szeletet meg kell enni belőle. A másik pedig az, hogy még ekkor is csak azt mondhatjuk, hogy nyomokban kolbászt is tartalmaz.

Elkészítési idő: 80 perc

Adag: 4–5 fő

Hozzávalók

  • 800 g karaj
  • 200 g sütni való kolbász
  • 800 g krumpli
  • 4 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 1 rozmaring ág
  • 5-6 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 pohár száraz fehérbor vagy pezsgő
  • bors

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 190-200 fokra. Közben a petrezselymet a fokhagymával együtt vágjuk apróra, és keverjünk hozzá egy kevés sót. A karajt 1,5-2 cm-es távolságban vagdaljuk be, de ne vágjuk át teljesen. A bevágásokba dörzsöljük bele a petrezselymes keveréket. A kolbász héját húzzuk le, vágjuk darabokra, és ezt a masszát töltsük a karaj bevágásaiba. A karajt hosszában 3-4 helyen kötözzük át.

Tegyük egy tepsibe a karajt, és locsoljuk meg a borral (vagy pezsgővel), majd a maradék olajjal. A tepsit tegyük a sütőbe, és 15 percig süssük a húst. Közben tisztítsuk meg a krumplit és vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát vágjuk 4 részre.

15 perc után rakjuk a hús köré a burgonyát és a hagymát, szórjuk rá az apróra vágott rozmaringot, sózzuk és borsozzuk. A hús alatt levő folyadékkal locsoljuk meg a húst és a burgonyát. Alufóliával takarjuk le a tepsit. Süssük újabb 30 percig, és közben 10 percenként locsoljuk meg a húst és a krumplit a zafttal.

30 perc után vegyük le az alufóliát, és anélkül süssük tovább a húst. Ha szükséges, akkor a grillezőt is bekapcsolhatjuk. Újabb 10-15 perc után vegyük ki a tepsit a sütőből.

A húst tegyük egy vágódeszkára, és takarjuk le az alufóliával. 10 percig pihentessük így. Közben szűrjük le a zaftot, és egy kisebb edényben, közepes erősségű tűzön sűrítsük be. A húst hosszában vágjuk szeletekre. A tányéron locsoljunk a húsra és a krumplira egy kevés zaftot.

Megjegyzés

  • A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a kolbász is sós.

Hozzászólások