Endívia serpenyőben¶
Indivia belga saltata in padella¶
2016. december 20.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 4 endívia
- 1 vöröshagyma
- 3–4 ek. étolaj
- 4 ek. petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Távolítsuk el az endívia külső leveleit, és vágjuk hosszában 4 részre. A vöröshagymát szeleteljük fel.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá az endíviát és a vöröshagymát. Sózzuk és borsozzuk.
Fedő alatt 15–20 percig, közepes erősségű tűzön főzzük. Félidőben forgassuk meg az endívia darabokat.
A végén szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük össze.
Megjegyzés
- Köretként fogyaszthatjuk sült vagy grillezett húsok mellé, de akár főtt tojással is.
- Ha ropogósan szeretjük, akkor elég 15 percig főzni.