Kihagyás

Endívia serpenyőben

Indivia belga saltata in padella

2016. december 20.

Indivia belga saltata in padella

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 4 endívia
  • 1 vöröshagyma
  • 3–4 ek. étolaj
  • 4 ek. petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Távolítsuk el az endívia külső leveleit, és vágjuk hosszában 4 részre. A vöröshagymát szeleteljük fel.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá az endíviát és a vöröshagymát. Sózzuk és borsozzuk.

Fedő alatt 15–20 percig, közepes erősségű tűzön főzzük. Félidőben forgassuk meg az endívia darabokat.

A végén szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük össze.

Megjegyzés

  • Köretként fogyaszthatjuk sült vagy grillezett húsok mellé, de akár főtt tojással is.
  • Ha ropogósan szeretjük, akkor elég 15 percig főzni.

Hozzászólások