Kihagyás

Édeskömény serpenyőben, olívával

Finocchi in padella con olive

2025. február 6.

Finocchi in padella con olive

Sokféleképpen fogyaszthatjuk: köretként, önálló fogásként, hidegen, melegen vagy pirítósra szedve előételként.

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 2 édeskömény
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2–3 ek. taggiasca olívabogyó
  • 2 tk. kapribogyó
  • 1 ek. mazsola
  • 2 tk. fenyőmag
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • reszelt citromhéj

Elkészítése

Egy tálkában áztassuk be a mazsolát. Egy másik tálkában a kapribogyót.

Tisztítsuk meg az édesköményt, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. A vöröshagymát szintén vágjuk szeletekre.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk hozzá az édesköményt és a vöröshagymát. 1–2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd adjuk hozzá a citromlevet és fél pohár vizet. Egy kevés sóval szórjuk meg, és fedő alatt, kis lángon főzzük 15 percig.

15 perc után nyomkodjuk ki a mazsolát, és a kapribogyóval, olívabogyóval, valamint a fenyőmaggal együtt adjuk az édesköményhez. Közepes erősségen főzzük, amíg az alatta levő folyadék el nem fő.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a reszelt citromhéjat, valamint tépkedjük rá az édeskömény zöldjét.

Hozzászólások