Édeskömény serpenyőben, olívával¶
Finocchi in padella con olive¶
2025. február 6.
Sokféleképpen fogyaszthatjuk: köretként, önálló fogásként, hidegen, melegen vagy pirítósra szedve előételként.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 2 édeskömény
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2–3 ek. taggiasca olívabogyó
- 2 tk. kapribogyó
- 1 ek. mazsola
- 2 tk. fenyőmag
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- reszelt citromhéj
- só
Elkészítése¶
Egy tálkában áztassuk be a mazsolát. Egy másik tálkában a kapribogyót.
Tisztítsuk meg az édesköményt, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. A vöröshagymát szintén vágjuk szeletekre.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk hozzá az édesköményt és a vöröshagymát. 1–2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd adjuk hozzá a citromlevet és fél pohár vizet. Egy kevés sóval szórjuk meg, és fedő alatt, kis lángon főzzük 15 percig.
15 perc után nyomkodjuk ki a mazsolát, és a kapribogyóval, olívabogyóval, valamint a fenyőmaggal együtt adjuk az édesköményhez. Közepes erősségen főzzük, amíg az alatta levő folyadék el nem fő.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a reszelt citromhéjat, valamint tépkedjük rá az édeskömény zöldjét.