Kihagyás

Velencei máj

Fegato alla veneziana

2020. augusztus 7.

Fegato alla veneziana

A köret maga a hagyma. Ha kevesebb hagymával készítjük, akkor a polenta, vagy a grillezett polenta az autentikus köret.

A Római Birodalom idején nem hagymával, hanem fügével készítették.

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 4 szelet borjúmáj (250–300 g)
  • 400 g vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 25 g vaj
  • bors

Elkészítése

A hagymát karikázzuk fel. Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk az olajhoz a vajat, és a hagymát. Mérsékelt tűzön 20 percig főzzük. Időnként keverjük meg. Ne hagyjuk megbarnulni, maradjon fehér színű. Ha szükséges, öntsünk alá egy kevés forró vizet

Közben mossuk meg a májat, és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. A 20 perc letelte után húzzuk a serpenyő szélére a hagymát, és helyezzük a serpenyőbe a májszeleteket.

A szeleteket, vastagságuktól függően, oldalanként 2–3 percig süssük, majd azonnal tálaljuk.

Tálaláskor helyezzük tányérra a májszeleteket, szórjuk meg sóval és borssal. A serpenyőben maradt hagymát sózzuk, és összekeverés után szintén szedjük a tányérra.

Megjegyzés

  • Ha nem kapunk borjúmájat (nem szoktunk), akkor marha-, vagy sertésmájból is készíthetjük.

Hozzászólások