Csirkemáj fügével¶
Fegatini con i fichi¶
2022. szeptember 2.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g csirke- vagy pulykamáj
- 3-4 füge
- 150 g fehér hagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- bors
Elkészítése¶
A hagymát vágjuk vékony szeletekre A fügét hámozzuk meg, és vágjuk cikkekre. Közben tegyük fel melegedni az olajat.
Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és lassú tűzön, 5–6 percig pároljuk. Közben tisztítsuk meg a májat, és vágjuk kisebb darabokra.
Adjuk a fügét és a májat a hagymához, sózzuk és borsozzuk. Közepese erősségen főzzük 4–5 percig, és közben gyakran keverjük meg. Ha a máj kész, húzzuk le a tűzről, és reszeljük rá fél citrom héját.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg egy kevés citromhéjjal.
Megjegyzés
- Fogyaszthatjuk puha kenyérrel, de adhatunk mellé tört krumplit is.