Kihagyás

Csirkemáj fügével

Fegatini con i fichi

2022. szeptember 2.

Fegatini con i fichi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 200 g csirke- vagy pulykamáj
  • 3-4 füge
  • 150 g fehér hagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • bors

Elkészítése

A hagymát vágjuk vékony szeletekre A fügét hámozzuk meg, és vágjuk cikkekre. Közben tegyük fel melegedni az olajat.

Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és lassú tűzön, 5–6 percig pároljuk. Közben tisztítsuk meg a májat, és vágjuk kisebb darabokra.

Adjuk a fügét és a májat a hagymához, sózzuk és borsozzuk. Közepese erősségen főzzük 4–5 percig, és közben gyakran keverjük meg. Ha a máj kész, húzzuk le a tűzről, és reszeljük rá fél citrom héját.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg egy kevés citromhéjjal.

Megjegyzés

  • Fogyaszthatjuk puha kenyérrel, de adhatunk mellé tört krumplit is.

Hozzászólások