Kihagyás

Zöldbab feketeerdei sonkával

Fagiolini gialli e speck

2019. szeptember 12.

Fagiolini gialli e speck

Második fogásként, vagy köretként is fogyasztható.

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 4–6 fő

Hozzávalók

  • 600 g zöldbab (ami sárga)
  • 150 g feketeerdei sonka
  • 4 újhagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a bab főzővizét. Közben tisztítsuk meg a babot, a végeit vágjuk le.

Ha a víz forr, akkor adjunk hozzá egy kevés sót, és tegyük fel főni a babot. 15-20 percig főzzük. Nem kell teljesen puhára főzni, mert később még 5-6 percig főzni fogjuk.

Közben egy serpenyőben melegítsük meg az olajat és karikázzuk fel az újhagymát. Ha az olaj meleg, lassú tűzön pirítsuk a hagymát.

Közben kockázzuk fel a sonkát, és az újhagyma szárát vágjuk vékony karikákra. Adjuk a sonkát a hagymához, és közepes hőmérsékleten pirítsuk meg.

Ha a zöldbab megfőtt, akkor szűrjük le, és vágjuk a babokat 2-3 darabra. Majd adjuk a sonkás alaphoz, és szórjuk meg kakukkfűvel. További 5-6 percig főzzük, amíg a bab teljesen meg nem puhul.

A végén borsozzuk, és a tálalás előtt keverjük bele az újhagyma felkarikázott szárát.

Hozzászólások