Rántott paradicsom¶
Cotolette di pomodoro¶
2025. augusztus 16.
Fogyaszthatjuk salátával, esetleg valamilyen tejföl vagy joghurt alapú mártogatóssal, vagy csak szimplán majonézzel.
Elkészítési idő: 20–25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 2 ökörszív paradicsom
- só
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- morzsa
A sütéshez:
- vaj
Elkészítése¶
A paradicsomokat mossuk meg és szeleteljük fel. A szeletekről egy papírtörlővel itassuk fel a folyadékot.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni a vajat. Nem kell sok belőle, elég pár mm-nyi zsiradék a sütéshez.
A paradicsomszeleteket panírozzuk be, és tegyük a forró vajba. Pár perc után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. A kész szeleteket tegyük papírtörlővel borított tálcára és enyhén sózzuk meg. Folytassuk további szeletek kisütésével.
Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
- Vaj helyett olajban is süthetjük, illetve Forrólevegős sütőben is elkészíthetjük.
- Panírozás előtt fűszereket is keverhetünk a morzsába.