Kihagyás

Rántott paradicsom

Cotolette di pomodoro

2025. augusztus 16.

Cotolette di pomodoro

Fogyaszthatjuk salátával, esetleg valamilyen tejföl vagy joghurt alapú mártogatóssal, vagy csak szimplán majonézzel.

Elkészítési idő: 20–25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 2 ökörszív paradicsom

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • morzsa

A sütéshez:

  • vaj

Elkészítése

A paradicsomokat mossuk meg és szeleteljük fel. A szeletekről egy papírtörlővel itassuk fel a folyadékot.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni a vajat. Nem kell sok belőle, elég pár mm-nyi zsiradék a sütéshez.

A paradicsomszeleteket panírozzuk be, és tegyük a forró vajba. Pár perc után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. A kész szeleteket tegyük papírtörlővel borított tálcára és enyhén sózzuk meg. Folytassuk további szeletek kisütésével.

Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

  • Vaj helyett olajban is süthetjük, illetve Forrólevegős sütőben is elkészíthetjük.
  • Panírozás előtt fűszereket is keverhetünk a morzsába.

Hozzászólások