Kihagyás

Cotechino lencsével és puliszkával

Cotechino con lenticchie e polenta

2021. január 1.

Cotechino con lenticchie e polenta

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2–3 fő

Hozzávalók

  • 500 g cotechino
  • 150 g lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 125 g kukoricadara
  • 8-10 db. cherry paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A lencsét öblítsük le. A sárgarépát és a hagymát vágjuk nem túl apróra. A zellerszárat vágjuk 3-4 darabra.

Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felaprított zöldségeket, és 2-3 percig pirítsuk. Közben vágjuk 4 részre a paradicsomokat.

Adjuk a lencsét, a paradicsomot és a babérlevelet az zöldséges alaphoz. Öntsük fel forró vízzel, hogy kb. 2 ujjnyival ellepje a lencsét. Közben melegítsünk fel 500 ml vizet. Ha már 40-50 fokos, akkor sózzuk, és szórjuk bele a kukoricadarát. Habverővel kevergessük. Ha besűrűsödött, akkor váltsunk fakanálra.

Közben a lencsét közepes erősségen, fedő alatt főzzük. 20 perc után ellenőrizzük, és ha szükséges adjunk hozzá forró vizet. Főzzük újabb 10 percig a lencsét, majd sózzuk, borsozzuk, és főzzük amíg meg nem puhul a lencse. Közben tegyük fel melegedni a cotechinó főzővizét. Ha a víz már forr, akkor tegyük fel főni a cotechinót a csomagoláson feltüntetett előírás szerint.

Ha a lencse megpuhult, távolítsuk el a zellerszárat. Amikor a cotechinó is megpuhult, vágjuk ki a tasakot, és öntsük ki a zselés levet. A cotechinóról távolítsuk el a sertésbelet, és vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.

Szedjük tányérokra a lencsét és a polentát, tegyük a tetejére a felszeletelt cotechinót. Melegen fogyasszuk.

Hozzászólások