Brokkolis ciambella kolbásszal¶
Ciambella con broccoli e salsiccia¶
2021. február 8.
Második fogásként, vagy vacsoraként 4–5 főre elegendő. Előételként kb. 8 adag lesz belőle.
Elkészítési idő: 30 + 35 perc
Adag: 4–8 fő
Hozzávalók¶
- 250 g brokkoli
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 250 g liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 200 g kolbászhús
- 3 közepes méretű tojás
- 130 g tej
- 50 g napraforgó olaj
- 60 g reszelt parmezán
- só
- bors
A formához:
- vaj vagy olaj
- morzsa
Elkészítése¶
Szedjük rózsáira a brokkolit A nagyobbakat vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy mikrózható tálba, és 3–4 percig maximális teljesítményen főzzük.
Közben fejtsük ki a kolbászhúst a bélből, és tegyük egy serpenyőbe. Tegyük azt is a tűzhelyre, és nagy lángon, egyéb zsiradék nélkül pirítsuk 5 percig. Majd fedő alatt, közepes erősségen újabb 5 percig.
Ha a brokkoli és a kolbász megfőtt, akkor tegyük félre, és hagyjuk kihűlni. Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 180 fokra.
Adjuk a tojáshoz a tejet és a napraforgó olajat, valamint a parmezánt, és az egészet keverjük össze. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, és utána keverjük simára a tojásos keverékkel. Sózzuk és borsozzuk.
Adjuk a lisztes keverékhez a kolbászt, és azzal is keverjük el. Majd adjuk hozzá a brokkolit is és óvatosan keverjük össze. Ügyelve arra, hogy a brokkoli ne nagyon tőrjön össze.
Egy 20, vagy 22 cm-es formát kenjünk ki a zsiradékkal, majd szórjuk be a morzsával. A bekevert masszát szedjük a formába, és nagyjából egyengessük el a tetejét. Előmelegített sűtőben, 180 fokon, 30-35 percig süssük.
4–5 percig pihentessük, majd vegyük ki a formából. Ezután következik a legnehezebb rész: fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
- A brokkolit és a kolbászt nem kell „készre” főzni, mert a sütőben még tovább fog főni.
- Ha kevésbé rusztikus ciambellát akarunk készíteni, akkor a brokkolit vágjuk kisebb darabokra, illetve a masszába keveréskor sem kell vigyáznunk.