Karfiol, paradicsom és olívabogyó¶
Cavolfiore, pomodoro ed olive¶
2019. október 13.
Köretként és önálló fogásként is fogyasztható
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 1 karfiol
- 150 g passzírozott paradicsom
- 100 g olívabogyó (taggiasche vagy kalamata)
- 100 g feketeerdei sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- csilipaprika
- só
Elkészítése¶
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben tegyük fel főni. A forrástól számított 10 percig főzzük.
Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a csilit, és a felcsíkozott sonkát. 2-3 perc pirítás után adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, és mérsékelt tűzön főzzük. Vágjuk félbe az olívabogyókat. A végén szedjük ki a fokhagymagerezdet.
Ha a karfiol főzési ideje letelt, szűrjük le, és az olívabogyókkal együtt adjuk a sonkás alaphoz. Adjunk hozzá egy merőkanálnyi főzővizet, és közepes erősségen, fedő alatt, 10 percig főzzük.