Kihagyás

Karfiol, paradicsom és olívabogyó

Cavolfiore, pomodoro ed olive

2019. október 13.

Cavolfiore, pomodoro ed olive

Köretként és önálló fogásként is fogyasztható

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 150 g passzírozott paradicsom
  • 100 g olívabogyó (taggiasche vagy kalamata)
  • 100 g feketeerdei sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • csilipaprika

Elkészítése

A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben tegyük fel főni. A forrástól számított 10 percig főzzük.

Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a csilit, és a felcsíkozott sonkát. 2-3 perc pirítás után adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, és mérsékelt tűzön főzzük. Vágjuk félbe az olívabogyókat. A végén szedjük ki a fokhagymagerezdet.

Ha a karfiol főzési ideje letelt, szűrjük le, és az olívabogyókkal együtt adjuk a sonkás alaphoz. Adjunk hozzá egy merőkanálnyi főzővizet, és közepes erősségen, fedő alatt, 10 percig főzzük.

Hozzászólások