Kelbimbó serpenyőben¶
Cavoletti di Bruxelles in padella¶
2017. november 13.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2–4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g kelbimbó
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 100 g kolozsvári szalonna
- 250 ml zöldség-, vagy húsalaplé
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk.
Csíkozzuk fel a szalonnát, és azt is adjuk az olajhoz. Továbbra is kis lángon 10 percig pirítsuk.
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Tisztítsuk meg a kelbimbót. A kisebbeket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedekbe.
Adjuk a kelbimbót a szalonnához, öntsük fel az alaplével, és fedő alatt 10 percig, közepes erősségen főzzük.
10 perc után vegyük le a fedőt, és további 5 percig így főzzük tovább. Ha kevés folyadék maradt alatta, akkor tegyük vissza a fedőt.
A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges sózzuk.
Megjegyzés
- Sült és grillezett húsokhoz köretként fogyasztható, ekkor 3–4 adag lesz belőle.
- Önálló fogásként is fogyaszthatjuk Ebben az esetben 2 főre elég ez a mennyiség. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg 1–2 evőkanál reszelt parmezánnal, vagy grana padanoval