Kihagyás

Kelbimbó serpenyőben

Cavoletti di Bruxelles in padella

2017. november 13.

Cavoletti di Bruxelles in padella

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2–4 fő

Hozzávalók

  • 500 g kelbimbó
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 250 ml zöldség-, vagy húsalaplé
  • 1 vöröshagyma
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk.

Csíkozzuk fel a szalonnát, és azt is adjuk az olajhoz. Továbbra is kis lángon 10 percig pirítsuk.

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Tisztítsuk meg a kelbimbót. A kisebbeket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedekbe.

Adjuk a kelbimbót a szalonnához, öntsük fel az alaplével, és fedő alatt 10 percig, közepes erősségen főzzük.

10 perc után vegyük le a fedőt, és további 5 percig így főzzük tovább. Ha kevés folyadék maradt alatta, akkor tegyük vissza a fedőt.

A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges sózzuk.

Megjegyzés

  • Sült és grillezett húsokhoz köretként fogyasztható, ekkor 3–4 adag lesz belőle.
  • Önálló fogásként is fogyaszthatjuk Ebben az esetben 2 főre elég ez a mennyiség. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg 1–2 evőkanál reszelt parmezánnal, vagy grana padanoval

Hozzászólások