Kihagyás

Tintahal kelbimbóval

Calamari con cavoletti di Bruxelles

2018. szeptember 9.

Calamari con cavoletti di Bruxelles

A tintahal és a kalmár nem ugyanaz, de itthon legtöbbször mindkettőt tintahal néven lehet kapni.

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 600 g kelbimbó
  • 600 g tintahal test
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1-2 tk. Piros Arany

Elkészítése

A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, és vágjuk 4 részre. Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat.

A kelbimbót a serpenyőben közepes erősségen, fedő alatt pirítsuk 10 percig. Félidőben öntsünk alá egy kevés meleg vizet.

Közben irdaljuk be tintahalat, és vágjuk 3–5 cm-es darabokra.

Adjuk a tintahalat a kelbimbóhoz, és fedő alatt főzzük puhára. Ha vastagabb a tintahal húsa, akkor korábban adjuk a kelbimbóhoz.

A végén adjuk hozzá a Piros Aranyat, keverjük össze, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • Ha túlfőzzük, akkor megkeményedik, és utána már csak darálóval lehet „megpuhítani”. Úgy meg nem túl gusztusos. A vastagságától függően, 5–10, esetleg 15 percig kell főzni.

Hozzászólások