Tintahal kelbimbóval¶
Calamari con cavoletti di Bruxelles¶
2018. szeptember 9.
A tintahal és a kalmár nem ugyanaz, de itthon legtöbbször mindkettőt tintahal néven lehet kapni.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 600 g kelbimbó
- 600 g tintahal test
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1-2 tk. Piros Arany
- só
Elkészítése¶
A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, és vágjuk 4 részre. Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat.
A kelbimbót a serpenyőben közepes erősségen, fedő alatt pirítsuk 10 percig. Félidőben öntsünk alá egy kevés meleg vizet.
Közben irdaljuk be tintahalat, és vágjuk 3–5 cm-es darabokra.
Adjuk a tintahalat a kelbimbóhoz, és fedő alatt főzzük puhára. Ha vastagabb a tintahal húsa, akkor korábban adjuk a kelbimbóhoz.
A végén adjuk hozzá a Piros Aranyat, keverjük össze, és melegen tálaljuk.
Megjegyzés
- Ha túlfőzzük, akkor megkeményedik, és utána már csak darálóval lehet „megpuhítani”. Úgy meg nem túl gusztusos. A vastagságától függően, 5–10, esetleg 15 percig kell főzni.