Csirkeszárny fűszeres bundában¶
Ali di pollo con panatura speziata¶
2019. június 23.
A fűszerezés tetszés szerint módosítható. Akár zöldfűszert is adhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 20 perc + pácolás és sütés
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 700 g csirkeszárny
- 1 tojás
- 100 ml víz
- 75 g liszt
- 1 kk. fűszerpaprika
- 1 kk. kurkuma
- 1 kk. só
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt bors
- zsemlemorzsa
- 1 citrom héja
- olaj (a sütéshez)
Elkészítése¶
A tojást verjük fel, majd öntsük hozzá a vizet, és azzal is keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, valamint a fűszereket, és keverjük simára.
A megtisztított szárnyakat vágjuk két részre, majd tegyük a lisztes keverékbe. Forgassuk össze, és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 2–3 órára.
Tegyük fel melegedni az olajat. A zsemlemorzsába reszeljük bele a citrom héját, és keverjük össze.
A szárnyakat forgassuk zsemlemorzsába és a forró olajban süssük ki.