Kihagyás

Csirkeszárny fűszeres bundában

Ali di pollo con panatura speziata

2019. június 23.

Ali di pollo con panatura speziata

A fűszerezés tetszés szerint módosítható. Akár zöldfűszert is adhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 20 perc + pácolás és sütés

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 700 g csirkeszárny
  • 1 tojás
  • 100 ml víz
  • 75 g liszt
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 kk. só
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk. őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • 1 citrom héja
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A tojást verjük fel, majd öntsük hozzá a vizet, és azzal is keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, valamint a fűszereket, és keverjük simára.

A megtisztított szárnyakat vágjuk két részre, majd tegyük a lisztes keverékbe. Forgassuk össze, és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 2–3 órára.

Tegyük fel melegedni az olajat. A zsemlemorzsába reszeljük bele a citrom héját, és keverjük össze.

A szárnyakat forgassuk zsemlemorzsába és a forró olajban süssük ki.

Hozzászólások