Kihagyás

Ropogós csirkeszárny forrólevegős sütőben

Alette di pollo croccanti in friggitrice ad aria

2023. november 24.

Alette di pollo croccanti in friggitrice ad aria

A fűszerezés ízlés szerint módosítható.

Elkészítési idő: 70 + 30 perc

Adag: 3 fő

Hozzávalók

  • 700 g csirkeszárny
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. szerecsendió
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 tk. só

Elkészítése

A szárnyakat tisztítsuk meg, és tegyük egy tálba. A fűszereket keverjük össze és adjuk a csirkeszárnyhoz. Alaposan keverjük össze, majd locsoljuk rá az olajat. Ezzel is keverjük össze.

A tálat takarjuk le fóliával, és konyhahőmérsékleten 60 percig pácoljuk.

A pácolás után rakjuk a forrólevegős sütő kosarába a szárnyakat. 170 fokon 15 percig, majd 190 fokon újabb 15 percig süssük.

Megjegyzés

  • A sütési idő függ a csirkeszárnyak méretétől.

Hozzászólások