Ropogós csirkeszárny forrólevegős sütőben¶
Alette di pollo croccanti in friggitrice ad aria¶
2023. november 24.
A fűszerezés ízlés szerint módosítható.
Elkészítési idő: 70 + 30 perc
Adag: 3 fő
Hozzávalók¶
- 700 g csirkeszárny
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 kk. gyömbér
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 kk. szerecsendió
- 1 kk. őrölt bors
- 1 tk. só
Elkészítése¶
A szárnyakat tisztítsuk meg, és tegyük egy tálba. A fűszereket keverjük össze és adjuk a csirkeszárnyhoz. Alaposan keverjük össze, majd locsoljuk rá az olajat. Ezzel is keverjük össze.
A tálat takarjuk le fóliával, és konyhahőmérsékleten 60 percig pácoljuk.
A pácolás után rakjuk a forrólevegős sütő kosarába a szárnyakat. 170 fokon 15 percig, majd 190 fokon újabb 15 percig süssük.
Megjegyzés
- A sütési idő függ a csirkeszárnyak méretétől.