Kihagyás

Rizottó radicchióval és gombával

Risotto radicchio e funghi

2020. május 14.

Risotto radicchio e funghi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • fél fej radicchió
  • 100 g csiperke gomba
  • 1 diónyi vaj
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 600 ml zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Vágjuk apróra a vöröshagymát, szeleteljük fel a gombát.

Egy edényben melegítsük meg a vaj felét. Tegyük a vajra a vöröshagymát, és lassú tűzön 2–3 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a gombát, és közepes erősségen újabb 2–3 percig pirítsuk.

Közben vágjuk vékony csíkokra a radicchiót. Adjuk a rizst a gombához és 2 percig együtt pirítsuk.

Öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi ellepi a rizst, és gyakori kevergetés mellett főzzük a rizst. Ha szükséges, apránként pótoljuk az alaplevet.

Mikor már 5 perce fő a rizs, a radicchiót adjuk a rizshez, és keverjük össze. Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez a radicchióból.

Ha a rizs megpuhult, szórjuk bele a frissen őrölt borsot, ha szükséges sózzuk. Húzzuk félre a tűzről, adjuk hozzá a maradék vajat és a parmezánt. Keverjük össze és 1–2 percig pihentessük.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett radicchióval.

Hozzászólások