Rizottó radicchióval és gombával¶
Risotto radicchio e funghi¶
2020. május 14.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rizottó rizs
- fél fej radicchió
- 100 g csiperke gomba
- 1 diónyi vaj
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 2 ek. reszelt parmezán
- 600 ml zöldségalaplé
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Vágjuk apróra a vöröshagymát, szeleteljük fel a gombát.
Egy edényben melegítsük meg a vaj felét. Tegyük a vajra a vöröshagymát, és lassú tűzön 2–3 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a gombát, és közepes erősségen újabb 2–3 percig pirítsuk.
Közben vágjuk vékony csíkokra a radicchiót. Adjuk a rizst a gombához és 2 percig együtt pirítsuk.
Öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi ellepi a rizst, és gyakori kevergetés mellett főzzük a rizst. Ha szükséges, apránként pótoljuk az alaplevet.
Mikor már 5 perce fő a rizs, a radicchiót adjuk a rizshez, és keverjük össze. Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez a radicchióból.
Ha a rizs megpuhult, szórjuk bele a frissen őrölt borsot, ha szükséges sózzuk. Húzzuk félre a tűzről, adjuk hozzá a maradék vajat és a parmezánt. Keverjük össze és 1–2 percig pihentessük.
Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett radicchióval.