Kihagyás

Rizottó patisszonnal és guancialéval

Risotto con patisson e guanciale

2025. augusztus 10.

Risotto con patisson e guanciale

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű patisszon
  • 160 g rizottó rizs
  • 60 g guanciale
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • zöldség alaplé
  • bors

Elkészítése

A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg. Ha már szép színe van, szedjük ki egy tányérba, és tegyük félre. A zsiradék felét öntsük abba az edénybe, amiben a rizst fogjuk főzni, a maradékot hagyjuk a serpenyőben.

Közben tisztítsuk meg a patisszont, és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Tegyük fel melegedni az alaplevet. Kockázzuk fel a hagymát.

Adjuk a serpenyőben lévő zsírhoz a felkockázott padlizsánt, és közepes erősségen, fedő alatt 10–15 percig főzzük. Időnként keverjük meg, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés alaplevet.

Közben a zsiradék másik feléhez adjuk hozzá a felkockázott hagymát, majd 1 perc után a rizst is. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk le a rizst. Öntsük fel alaplével a rizst, és közepes erősségen főzzük.

Ha a patisszon megpuhult, a kétharmad részét villával törjük össze, és adjuk a rizshez. A maradékot tegyük félre. Öntsük fel újra alaplével, és folyamatos keverés mellett főzzük a rizst. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Ha a rizs megpuhul, húzzuk le a tűzről. Ha szükséges sózzuk. Szedjük tányérra, és a tányéron díszítsük a félretett szalonnával és patisszonnal. Szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások