Kihagyás

Rizottó burgonyával és füstölt sonkával

Risotto con patate e speck

2020. április 20.

Risotto con patate e speck

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 75 g füstölt sonka
  • 1 közepes méretű burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 6 ek. reszelt parmezán
  • 700 ml zöldség vagy húsalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet és egy másik edényben az olajat. Közben vágjuk apró kockákra a hagymát.

Adjuk a hagymát az olajhoz, és 2 percig lassú tűzön pirítsuk. Közben vágjuk kis kockákra a füstölt sonkát, és adjuk a hagymás alaphoz. Közepes tűzön pirítsuk további 2 percig.

Hámozzuk meg, és vágjuk 5-8 mm-es kockákra a burgonyát. Ezt is adjuk az alaphoz. Újabb 2 perc pirítás után adjuk hozzá a rizst, és további 2 percig pirítsuk.

Öntsük fel az alaplével a rizst. Közepes tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Az elfőtt folyadékot apránként pótoljuk a melegen tartott alaplével.

Ha a rizs megpuhult, húzzuk le tűzről, keverjük bele a reszelt parmezánt, és fedő alatt 2 percig pihentessük.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások