Rizottó burgonyával és füstölt sonkával¶
Risotto con patate e speck¶
2020. április 20.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rizottó rizs
- 75 g füstölt sonka
- 1 közepes méretű burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 6 ek. reszelt parmezán
- 700 ml zöldség vagy húsalaplé
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet és egy másik edényben az olajat. Közben vágjuk apró kockákra a hagymát.
Adjuk a hagymát az olajhoz, és 2 percig lassú tűzön pirítsuk. Közben vágjuk kis kockákra a füstölt sonkát, és adjuk a hagymás alaphoz. Közepes tűzön pirítsuk további 2 percig.
Hámozzuk meg, és vágjuk 5-8 mm-es kockákra a burgonyát. Ezt is adjuk az alaphoz. Újabb 2 perc pirítás után adjuk hozzá a rizst, és további 2 percig pirítsuk.
Öntsük fel az alaplével a rizst. Közepes tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Az elfőtt folyadékot apránként pótoljuk a melegen tartott alaplével.
Ha a rizs megpuhult, húzzuk le tűzről, keverjük bele a reszelt parmezánt, és fedő alatt 2 percig pihentessük.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.