Kihagyás

Burgonyás, füstölt szalonnás rizottó

Risotto con patate e pancetta affumicata

2017. január 20.

Risotto con patate e pancetta affumicata

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 140 g rizottó rizs
  • 200 g burgonya
  • 40 g füstölt szalonna
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 3 tk. sűrített paradicsom
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 3 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben kockázzuk fel a szalonnát és a hagymát.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá a szalonnát és a hagymát. Pirítsuk meg a szalonnát. Közben vágjuk apró kockákra a burgonyát.

Ha a szalonna megpirult, adjuk hozzá a burgonyát, majd 1 perc múlva a rizst is. Állandó kevergetés mellett újabb 1 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és azzal is pirítsuk 1 percig.

Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs meg nem fő. Az elfőtt alaplevet időnként pótoljuk.

Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Két percig pihentessük, majd tálaljuk.

A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Ha a burgonyát apróra vágjuk, akkor egy része szét fog főni, és így krémesebb lesz a rizottó.

Hozzászólások