Burgonyás, füstölt szalonnás rizottó¶
Risotto con patate e pancetta affumicata¶
2017. január 20.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 140 g rizottó rizs
- 200 g burgonya
- 40 g füstölt szalonna
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 3 tk. sűrített paradicsom
- 600 ml zöldségalaplé
- 3 ek. reszelt parmezán
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben kockázzuk fel a szalonnát és a hagymát.
Egy edényben melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá a szalonnát és a hagymát. Pirítsuk meg a szalonnát. Közben vágjuk apró kockákra a burgonyát.
Ha a szalonna megpirult, adjuk hozzá a burgonyát, majd 1 perc múlva a rizst is. Állandó kevergetés mellett újabb 1 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és azzal is pirítsuk 1 percig.
Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs meg nem fő. Az elfőtt alaplevet időnként pótoljuk.
Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Két percig pihentessük, majd tálaljuk.
A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- Ha a burgonyát apróra vágjuk, akkor egy része szét fog főni, és így krémesebb lesz a rizottó.