Rizottó ‘ndujával¶
Risotto con ‘nduja¶
2018. október 19.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g rizottó rizs
- 80 g ‘nduja
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1,2 l zöldségalaplé
- 2 ek. aprított petrezselyemzöld
- 3 ek. sűrített paradicsom
- 40 g pecorino sajt
- 1 diónyi vaj
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Közben aprítsuk fel a hagymát, és egy edényben olvasszuk fel a vajat.
A vajon pirítsuk 1-2 percig a hagymát, majd adjuk hozzá a rizst. Addig pirítsuk amíg kissé üveges nem lesz.
A rizst öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Közepes erősségen, gyakorik kevergetés mellett főzzük a rizst. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot.
5 perc főzés után adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és főzzük tovább.
További 10 perc főzés után tépkedjük a rizsbe az ‘nduját, és addig főzzük, amíg szét nem fő.
Húzzuk le a tűzről a rizst, keverjük bele a sajtot, valamint a petrezselymet, és fedő alatt 2 percet pihentessük.
Tálaláskor szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.
Megjegyzés
- A paradicsomtól könnyen leragad, így annak hozzáadása után gyakrabban kell kevergetni a rizst.