Kihagyás

Rizottó ‘ndujával

Risotto con ‘nduja

2018. október 19.

Risotto con 'nduja

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g rizottó rizs
  • 80 g ‘nduja
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 2 ek. aprított petrezselyemzöld
  • 3 ek. sűrített paradicsom
  • 40 g pecorino sajt
  • 1 diónyi vaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Közben aprítsuk fel a hagymát, és egy edényben olvasszuk fel a vajat.

A vajon pirítsuk 1-2 percig a hagymát, majd adjuk hozzá a rizst. Addig pirítsuk amíg kissé üveges nem lesz.

A rizst öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Közepes erősségen, gyakorik kevergetés mellett főzzük a rizst. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot.

5 perc főzés után adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és főzzük tovább.

További 10 perc főzés után tépkedjük a rizsbe az ‘nduját, és addig főzzük, amíg szét nem fő.

Húzzuk le a tűzről a rizst, keverjük bele a sajtot, valamint a petrezselymet, és fedő alatt 2 percet pihentessük.

Tálaláskor szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.

Megjegyzés

  • A paradicsomtól könnyen leragad, így annak hozzáadása után gyakrabban kell kevergetni a rizst.

Hozzászólások