Kihagyás

Rizottó ördögszekér gombával

Risotto con funghi cardoncelli

2024. november 9.

Risotto con funghi cardoncelli

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 250 g ördögszekér gomba
  • 160 g rizottó rizs
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 1 diónyi vaj
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 600-700 ml zöldség alaplé
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

A gombát tisztítsuk meg, és a gombafejeket vágjuk le. A tönkök felét vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet és a felkockázott gombát adjuk hozzá.

Olvasszuk ki a vajat. Közben a vöröshagymát vágjuk apróra, majd adjuk a vajhoz. Kis lángon pirítsuk pár percig, utána adjuk hozzá a rizst és 2–3 percig azzal is pirítsuk.

Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi és közepes tűzön főzzük. Időnként keverjük meg, illetve az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Közben a maradék tönköket vágjuk szeletekre és azt is adjuk a rizshez.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. A gombafejeket vágjuk csíkokra, majd adjuk a meleg olajhoz. Szórjuk meg egy csipetnyi sóval, és élénk tűzön pirítsuk zsírjára. Ha kész, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele az aprított petrezselyemlevél felét.

Ha rizottó megfőtt, húzzuk le a tűzről és keverjük bele a maradék petrezselyemlevelet. Ha szükséges sózzuk. Fedő alatt 2 percig pihentessük.

Tálaláskor, a tányéron, szedjük a tetejére a gombafejeket. Szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások