Rizottó fügével és burrátával¶
Risotto con fichi e burrata¶
2023. október 13.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rizottó rizs
- 4 füge
- 100 g burrata
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 600 ml zöldség alaplé
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a vöröshagymát, és kis lángon 5 percig pirítsuk.
Adjuk a hagymás alaphoz a rizst, és 2–3 percig közepes erősségen pirítsuk, amíg üveges nem lesz. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és közepes erősségen főzzük. Gyakran keverjük meg, és apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet.
Közben a fügéket vágjuk cikkekre, és néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez. A többit hámozzuk meg, és egy villával törjük össze. Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. A burrátát szintén törjük össze egy villával.
Ha már csak 2–3 perc hiányzik a rizs fövéséből, adjuk hozzá az összetört fügét, és azzal főzzük tovább Ha a rizs kész, húzzuk le a tűzről és keverjük bele a burrátát. Ha szükséges, sózzuk. Fedő alatt pihentessük 1 percig.
Tálaláskor a tányéron díszítsük a félretett fügékkel.
Megjegyzés
- Ha még krémesebb eredményt szeretnénk, akkor a fügét és a burrátát is botmixerrel pépesítsük.