Kihagyás

Rizottó sáfrányos hagymával

Risotto con cipolle allo zafferano

2024. szeptember 28.

Risotto con cipolle allo zafferano

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 6 ek. sáfrányos hagyma
  • 600-700 ml zöldség alaplé
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • 2 diónyi vaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy edényt tegyünk fel melegedni a rizzsel. 4–5 percig zsiradék nélkül pirítsuk a rizst. Gyakran keverjük meg.

Öntsük a bort a rizsre, és élénk tűzön főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Utána öntsük fel annyi forró alaplével, amennyi ellepi. Gyakori kevergetés mellett, közepes erősségen főzzük a rizst. Apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Közben 4 evőkanálnyi sáfrányos hagymát vágjunk apróra, és adjuk a rizshez.

Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a vajat és a reszelt parmezánt. Ha szükséges sózzuk. Fedő alatt pihentessük 1–2 percig.

Tálaláskor, a tányéron tegyük a tetejére a maradék hagymát. Szórjuk meg egy kevés parmezánnal, és frissen őröljük rá a borsot.

Hozzászólások