Kihagyás

Spárgás rizottó garnélával

Risotto con asparagi e gamberi

2020. május 19.

Risotto con asparagi e gamberi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 12-16 db. garnéla
  • 250 g spárga
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 600 ml hal, vagy zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük egy tál hideg vízbe a garnélát. 5 percenként cseréljük le a vizet, amíg ki nem olvad.

Közben tegyük fel melegedni az alaplevet. Vágjuk apróra a hagymát. Vágjuk le a spárgafejeket, és a spárgák szárát karikázzuk fel.

Melegítsük meg az olajat egy lábasban. Adjuk hozzá a spárgát, és közepes erősségen 4 percig pirítsuk. Szedjük ki a spárgát az olajból, és tegyük meleg helyre.

A maradék olajhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, és lassú tűzön főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a rizst, és közepes erősségen 2-3 percig pirítsuk, amíg üveges nem lesz. Öntsük rá a bort, és élénk tűzön főzzük, míg az alkoholtartalma el nem párolog.

Öntsünk a rizsre annyi alaplevet, amennyi ellepi, és gyakori kevergetés mellett főzzük a rizst. Apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet. Közben tisztítsuk meg a garnélát. 4 darabot hagyjunk egyben, a többi daraboljuk fel.

Ha már csak 5 perc van hátra a rizs főzéséből, akkor adjuk hozzá a felkarikázott spárgaszárat. Újabb 2 perc múlva adjuk hozzá a garnélát, és együtt főzzük tovább. A végén, ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett spárgafejekkel, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások