Kihagyás

Céklás rizottó

Risotto barbabietola rossa

2018. november 6.

Risotto barbabietola rossa

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g rizottó rizs
  • 320 g főtt cékla
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 50 ml száraz bor
  • 40 g pecorino sajt
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet, valamint a 3 evőkanálnyi olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és lassú tűzön 2-3 percig pirítsuk.

Adjuk hagymához a rizst, és élénk tűzön pirítsuk 2-3 percig. Öntsük fel a borral, és addig főzzük amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Szedjünk a rizsre annyi alaplevet, amennyi ellepi, és közepes erősségen, gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizst. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Közben mixeljük krémesre a céklát. Mikor már 12-13 perce fő a rizs, adjuk hozzá a céklát. Forgassuk össze, és főzzük tovább.

Mikor a rizs készre főtt, borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Szedjük tányérokra, és szórjuk rá a reszelt pecorino sajtot.

Hozzászólások