Céklás rizottó¶
Risotto barbabietola rossa¶
2018. november 6.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g rizottó rizs
- 320 g főtt cékla
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 50 ml száraz bor
- 40 g pecorino sajt
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet, valamint a 3 evőkanálnyi olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és lassú tűzön 2-3 percig pirítsuk.
Adjuk hagymához a rizst, és élénk tűzön pirítsuk 2-3 percig. Öntsük fel a borral, és addig főzzük amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Szedjünk a rizsre annyi alaplevet, amennyi ellepi, és közepes erősségen, gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizst. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
Közben mixeljük krémesre a céklát. Mikor már 12-13 perce fő a rizs, adjuk hozzá a céklát. Forgassuk össze, és főzzük tovább.
Mikor a rizs készre főtt, borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Szedjük tányérokra, és szórjuk rá a reszelt pecorino sajtot.