Kihagyás

Rizottó vadkáposztával és pancettával

Risotto al pesto di cavolo nero a pancetta

2023. február 18.

Risotto al pesto di cavolo nero a pancetta

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rizottó rizs
  • 3–4 evőkanál vadkáposzta pesto
  • 60 g pancetta
  • 600 ml zöldség alaplé (vagy víz)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet vagy a vizet. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.

Közben csíkozzuk fel a pancettát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a szalonnát, és pirítsuk aranybarnára. A szalonnát szedjük ki egy tányérba, és tegyük félre.

Az olajon pirítsuk meg egy kissé a rizst, majd adjunk hozzá annyi meleg alaplevet, hogy éppen ellepje. Az alaplevet tartsuk melegen, és gyakori kevergetés mellett, közepes erősségen főzzük a rizst. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a pestot. Ha szükséges sózzuk, és fedő alatt 2 percig pihentessük.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a félretett szalonnát.

Hozzászólások