Rizottó vadkáposztával és pancettával¶
Risotto al pesto di cavolo nero a pancetta¶
2023. február 18.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rizottó rizs
- 3–4 evőkanál vadkáposzta pesto
- 60 g pancetta
- 600 ml zöldség alaplé (vagy víz)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet vagy a vizet. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.
Közben csíkozzuk fel a pancettát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a szalonnát, és pirítsuk aranybarnára. A szalonnát szedjük ki egy tányérba, és tegyük félre.
Az olajon pirítsuk meg egy kissé a rizst, majd adjunk hozzá annyi meleg alaplevet, hogy éppen ellepje. Az alaplevet tartsuk melegen, és gyakori kevergetés mellett, közepes erősségen főzzük a rizst. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a pestot. Ha szükséges sózzuk, és fedő alatt 2 percig pihentessük.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a félretett szalonnát.