Tintás rizottó garnélával¶
Risotto al nero di seppia con gamberi¶
2018. január 10.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g rizottó rizs
- 20–24 garnéla
- 4 g tintahal tinta sűrítmény
- 1 kisebb vöröshagyma
- 50 ml száraz fehérbor
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
- só
- bors
Elkészítése¶
Melegítsük fel a zöldségalaplevet. Tegyünk fel melegedni 2 ek. olajat.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, és adjuk az olajhoz. 1 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst is. 2–3 perc pirítás után öntsük fel a borral. Ha a bor alkoholtartalma elpárolgott, akkor szedjünk a rizsre annyi alaplevet, amennyi ellepi és közepes erősségen főzzük.
Időnként keverjük meg, illetve pótoljuk az elfőtt alaplevet. Közben tisztítsuk meg a garnélákat.
Kb. 8 perc után adjuk a rizshez a tintahal tintáját, keverjük össze, és főzzük tovább.
Egy serpenyőben melegítsük fel a maradék olajat, és 3–4 perc alatt pirítsuk meg benne a garnélákat.
Ha a rizs megfőtt, sózzuk és borsozzuk. Szedjük tányérra, és ott díszítsük a garnélákkal.