Kihagyás

Tintás rizottó garnélával

Risotto al nero di seppia con gamberi

2018. január 10.

Risotto al nero di seppia con gamberi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g rizottó rizs
  • 20–24 garnéla
  • 4 g tintahal tinta sűrítmény
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Melegítsük fel a zöldségalaplevet. Tegyünk fel melegedni 2 ek. olajat.

Vágjuk apróra a vöröshagymát, és adjuk az olajhoz. 1 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst is. 2–3 perc pirítás után öntsük fel a borral. Ha a bor alkoholtartalma elpárolgott, akkor szedjünk a rizsre annyi alaplevet, amennyi ellepi és közepes erősségen főzzük.

Időnként keverjük meg, illetve pótoljuk az elfőtt alaplevet. Közben tisztítsuk meg a garnélákat.

Kb. 8 perc után adjuk a rizshez a tintahal tintáját, keverjük össze, és főzzük tovább.

Egy serpenyőben melegítsük fel a maradék olajat, és 3–4 perc alatt pirítsuk meg benne a garnélákat.

Ha a rizs megfőtt, sózzuk és borsozzuk. Szedjük tányérra, és ott díszítsük a garnélákkal.

Hozzászólások