Kolbászos rizottó sáfránnyal¶
Risotto alla salsiccia e zafferano¶
2021. március 24.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rizottó rizs
- 200 g kolbászhús
- 1 tasak sáfrány
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 diónyi vaj
- 2 ek. reszelt parmezán
- 600 ml. zöldség, vagy hús alapé
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy másik edényben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk az olajhoz. Mérsékelt tűzön pirítsuk 1–2 percig.
Adjuk a kolbászhúst a hagymás alaphoz, és egy kicsit emeljük meg a hőmérsékletet. 3–4 percig süssük a kolbászhúst. Időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze.
Adjuk a rizst az alaphoz, és 1–2 percig élénk tűzön pirítsuk. Öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi ellepi. Gyakori keverés közben főzzük puhára a rizst. Ha a folyadék elfőtt, akkor apránként pótoljuk.
Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről. szórjuk bele a sáfrányt, és keverjük össze. Adjuk a rizshez a felkockázott vajat, és a reszelt parmezánt, és alaposan keverjük össze.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.