Kihagyás

Kolbászos rizottó sáfránnyal

Risotto alla salsiccia e zafferano

2021. március 24.

Risotto alla salsiccia e zafferano

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 200 g kolbászhús
  • 1 tasak sáfrány
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 diónyi vaj
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 600 ml. zöldség, vagy hús alapé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy másik edényben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk az olajhoz. Mérsékelt tűzön pirítsuk 1–2 percig.

Adjuk a kolbászhúst a hagymás alaphoz, és egy kicsit emeljük meg a hőmérsékletet. 3–4 percig süssük a kolbászhúst. Időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze.

Adjuk a rizst az alaphoz, és 1–2 percig élénk tűzön pirítsuk. Öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi ellepi. Gyakori keverés közben főzzük puhára a rizst. Ha a folyadék elfőtt, akkor apránként pótoljuk.

Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről. szórjuk bele a sáfrányt, és keverjük össze. Adjuk a rizshez a felkockázott vajat, és a reszelt parmezánt, és alaposan keverjük össze.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások