Kihagyás

Rizottó római salátával

Risotto alla lattuga romana

2020. június 14.

Risotto alla lattuga romana

Római saláta helyett „hagyományos” salátával is készíthetjük. Ebben az esetben csak a végén adjuk a rizshez a salátát, amikor már csak 1–2 perc hiányzik a rizs megpuhulásához.

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rizottó rizs
  • 10-12 salátalevél
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • diónyi vaj
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 50 ml száraz fehérbor
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet A hagymát vágjuk apró kockákra.

Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, és tegyük bele a hagymát. Lassú tűzön 2–3 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst. Amikor a rizs üvegessé kezd válni, öntsük rá a bort. Élénk tűzön főzzük, amíg az alkoholtartalom el nem párolog.

Adjunk hozzá annyi alaplevet, amennyi ellepi, és közepese erősségen főzzük a rizst. Gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk. Közben vágjuk csíkokra a római salátát.

7–8 perc után adjuk a rizshez a felcsíkozott salátát, és főzzük tovább. Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről és sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a parmezánt, és fedő alatt 2 percet pihentessük.

Hozzászólások