Fügés rizottó pecorino sajttal¶
Risotto ai fichi con pecorino¶
2022. július 16.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rizottó rizs
- 4 érett füge
- 4 ek. reszelt pecorino sajt
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 rozmaring ág
- 1 diónyi vaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát.
Egy edényben melegítsük meg a vajat, és adjuk hozzá a hagymát és a rozmaring ágat. Két percig kis lángon pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst.
2–3 percig pirítsuk a rizst. Utána adjunk hozzá annyi alaplevet, amennyi ellepi, és gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizst. Az elfőtt alaplevet időnként pótoljuk. Közben a fügéből vágjunk néhány vékony szeletet a díszítéshez, és a maradékot hámozzuk meg, majd vágjuk darabokra.
5 perccel azelőtt, mielőtt a rizs teljesen megpuhulna adjuk a felaprított fügét a rizshez. Távolítsuk el a rozmaring ágat.
Ha a rizs megfőtt, húzzuk félre a tűzről, adjuk hozzá a reszelt pecorino sajtot, és alaposan keverjük össze. A végén borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Fedő alatt 2 percig pihentessük. Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett fügével.