Kihagyás

Fügés rizottó pecorino sajttal

Risotto ai fichi con pecorino

2022. július 16.

Risotto ai fichi con pecorino

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rizottó rizs
  • 4 érett füge
  • 4 ek. reszelt pecorino sajt
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 rozmaring ág
  • 1 diónyi vaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát.

Egy edényben melegítsük meg a vajat, és adjuk hozzá a hagymát és a rozmaring ágat. Két percig kis lángon pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst.

2–3 percig pirítsuk a rizst. Utána adjunk hozzá annyi alaplevet, amennyi ellepi, és gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizst. Az elfőtt alaplevet időnként pótoljuk. Közben a fügéből vágjunk néhány vékony szeletet a díszítéshez, és a maradékot hámozzuk meg, majd vágjuk darabokra.

5 perccel azelőtt, mielőtt a rizs teljesen megpuhulna adjuk a felaprított fügét a rizshez. Távolítsuk el a rozmaring ágat.

Ha a rizs megfőtt, húzzuk félre a tűzről, adjuk hozzá a reszelt pecorino sajtot, és alaposan keverjük össze. A végén borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Fedő alatt 2 percig pihentessük. Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett fügével.

Hozzászólások