Kelbimbós rizottó¶
Risotto ai cavoletti di Bruxelles¶
2024. február 6.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rizottó rizs
- 350 g kelbimbó
- 600 ml zöldség alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma fele
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
A kelbimbó tisztítsuk meg, öblítsük le. A harmadrészét vágjuk 4 részre. A maradékot vágjuk félbe, majd 1–2 mm vékony szeletekre.
Tegyük fel melegedni az alaplevet, és egy lábasban tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Adjuk a hagymát az olajhoz, és kis lángon 5 percig pirítsuk.
Adjuk a hagymához a negyedelt, valamint a felszeletelt kelbimbót, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Élénk tűzön 5 percig főzzük és időnként keverjük meg.
Adjuk a kelbimbóhoz a rizst, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Fedő alatt két percig pihentessük, majd tálaljuk.