Kihagyás

Kelbimbós rizottó

Risotto ai cavoletti di Bruxelles

2024. február 6.

Risotto ai cavoletti di Bruxelles

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 350 g kelbimbó
  • 600 ml zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma fele
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

A kelbimbó tisztítsuk meg, öblítsük le. A harmadrészét vágjuk 4 részre. A maradékot vágjuk félbe, majd 1–2 mm vékony szeletekre.

Tegyük fel melegedni az alaplevet, és egy lábasban tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Adjuk a hagymát az olajhoz, és kis lángon 5 percig pirítsuk.

Adjuk a hagymához a negyedelt, valamint a felszeletelt kelbimbót, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Élénk tűzön 5 percig főzzük és időnként keverjük meg.

Adjuk a kelbimbóhoz a rizst, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Ha a rizs megfőtt, húzzuk le a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Fedő alatt két percig pihentessük, majd tálaljuk.

Hozzászólások