Kihagyás

Spenótos rizottó

Risotto agli spinaci

2017. május 22.

Risotto agli spinaci

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 280 g rizottó rizs
  • 250 g spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé

Elkészítése

Az alaplevet tegyük fel melegedni. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. A spenótot mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

Egy edényben melegítsünk fel 2 ek. olajat. Az olajban 3–4 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot. A spenótot szedjük ki.

Öntsük az edénybe a maradék olajat, és a fokhagymagerezdet, valamint a vöröshagymát 2 percig pirítsuk. Közben vágjuk nem túl apróra a spenótot.

Távolítsuk el a fokhagymagerezdet. Adjuk a hagymához a rizst, és újabb 2 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a spenótot is, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Közepes erősségű tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizottót. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Ha a rizs megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, ha szükséges sózzuk. Keverjük bele a parmezánt, és 2 percig fedő alatt pihentessük.

Megjegyzés

  • A spenótot mixerben is felapríthatjuk. Ha krémesre mixeljük, akkor más lesz az étel textúrája.

Hozzászólások