Spenótos rizottó¶
Risotto agli spinaci¶
2017. május 22.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 280 g rizottó rizs
- 250 g spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek. reszelt parmezán
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
- só
Elkészítése¶
Az alaplevet tegyük fel melegedni. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. A spenótot mossuk meg és alaposan csepegtessük le.
Egy edényben melegítsünk fel 2 ek. olajat. Az olajban 3–4 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot. A spenótot szedjük ki.
Öntsük az edénybe a maradék olajat, és a fokhagymagerezdet, valamint a vöröshagymát 2 percig pirítsuk. Közben vágjuk nem túl apróra a spenótot.
Távolítsuk el a fokhagymagerezdet. Adjuk a hagymához a rizst, és újabb 2 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a spenótot is, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Közepes erősségű tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük meg a rizottót. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
Ha a rizs megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, ha szükséges sózzuk. Keverjük bele a parmezánt, és 2 percig fedő alatt pihentessük.
Megjegyzés
- A spenótot mixerben is felapríthatjuk. Ha krémesre mixeljük, akkor más lesz az étel textúrája.