Kihagyás

Spárgás, sáfrányos rizottó

Risotto agli asparagi e zafferano

2017. április 8.

Risotto agli asparagi e zafferano

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rizottó rizs
  • 10 szál spárga
  • 1 tasak sáfrány
  • 1 diónyi vaj
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 vöröshagyma
  • 600 ml zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és adjuk hozzá az olajat.

Közben mossuk meg a spárgát, a kemény részt törjük le. A fejét vágjuk le, és tegyük félre. A spárgák szárát vágjuk karikára.

Ha a vaj felolvadt, adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és lassú tűzön 10 percig pirítsuk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset az alapléből. Közben a vöröshagymát vágjuk apróra.

Szedjük ki a zsiradékból a spárgát, és tegyük félre. Adjuk a zsiradékhoz a hagymát, és 1–2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst is. Ha a rizs kissé üveges lesz, öntsük fel egy merőkanálnyi alaplével. Gyakran keverjük meg, és apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet. Közben egy kevés alaplében oldjuk fel a sáfrányt.

10 perc főzés után adjuk hozzá a sáfrányos alaplevet, valamint a felkarikázott spárgát, és főzzük tovább. Közben hosszában vágjuk ketté a spárgafejeket.

Újabb 5 perc után adjuk a rizshez a spárgafejeket.

2–3 perc főzés után sózzuk, borsozzuk, és még melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • Ha még zsenge a spárga, akkor nem kell meghámozni a szárát.
  • A spárga letört, kemény végét alaplé vagy leves készítéséhez használhatjuk fel.

Hozzászólások