Kihagyás

Spárgás rizottó

Risotto agli asparagi

2022. július 16.

Risotto agli asparagi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2

Hozzávalók

  • 160 risotto rizs
  • 250 g spárga
  • 1 salotta hagyma
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 30 g parmezán
  • 1 diónyi vaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, és adjuk a vajhoz. 1–2 percig mérsékelt tűzön pirítsuk.

Közben a spárga kemény részét vágjuk le. A szárát karikázzuk fel. A fejeket vágjuk félbe, és tegyük félre.

Adjuk a hagymához a rizst, és 1–2 percig együtt pirítsuk. Majd adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

7–8 perc főzés után adjuk hozzá a félbevágott spárgafejeket, és folytassuk a főzést. Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Ha szükséges sózzuk.

1–2 percig fedő alatt pihentessük, majd a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások