Spárgás rizottó¶
Risotto agli asparagi¶
2022. július 16.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2
Hozzávalók¶
- 160 risotto rizs
- 250 g spárga
- 1 salotta hagyma
- 600 ml zöldségalaplé
- 30 g parmezán
- 1 diónyi vaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, és adjuk a vajhoz. 1–2 percig mérsékelt tűzön pirítsuk.
Közben a spárga kemény részét vágjuk le. A szárát karikázzuk fel. A fejeket vágjuk félbe, és tegyük félre.
Adjuk a hagymához a rizst, és 1–2 percig együtt pirítsuk. Majd adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük. Az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
7–8 perc főzés után adjuk hozzá a félbevágott spárgafejeket, és folytassuk a főzést. Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a reszelt parmezánt. Ha szükséges sózzuk.
1–2 percig fedő alatt pihentessük, majd a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.