Kihagyás

Előételek

Antipasto

2022. július 17.

Legtöbb előétel, ha nagyobb adagban készítjük el, második fogásként, vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét. Illetve ez fordítva is igaz. Ha egy második fogást kisebb adagban készítünk el, és azt a szokásosnál dekoratívabban tálaljuk, akkor előétel lesz belőle.

Bruschetta vagy crostini

Ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor pirítós kenyér valamilyen feltéttel.

Mindkettő egy pirított kenyér, amin valamilyen feltét van. A legegyszerűbb feltét: felkockázott paradicsomhús és összetépkedett, friss bazsalikomlevél, az egész meglocsolva extra szűz olívaolajjal.

Mi a különbség a bruschetta és a crostini között? Azon kívül, hogy az egyik egyes számban (bruschetta), a másik pedig többes számban van. Hivatalosan a crostini kisebb szelet pirítóssal készül. Például a bagett kiváló alapanyag a crostini számára. A bruschetta általában a crostininél nagyobb szelet kenyérrel készül.

Azonban a családi, illetve tájegységi szokások miatt sokszor eltérnek a fenti „szabálytól”, és a megnevezésből nem lehet kitalálni, hogy melyik kenyérméretre gondolt a recept közzétevője. Ha van a recept mellett fénykép is, akkor az segít dönteni a kérdésben. Azonban a kenyér méretének az ízre általában nincs hatása, így nem fontos szigorúan ragaszkodni a szabályhoz.

Hozzászólások