Kihagyás

Pizza Margherita

2019. szeptember 9.

Pizza Margherita

Elkészítési idő: sok kicsi sokra megy perc

Adag: 2–4 fő

Hozzávalók

  • 170 g kenyérliszt
  • 170 g durumliszt
  • 200 ml víz
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 10 g élesztő
  • 6 g cukor
  • 4 g só
  • 150 g passzírozott paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 250 g mozzarella
  • bazsalikomlevél

Elkészítése

Tegyük langyos vízbe az élesztőt, szórjuk bele a cukrot. Keverjük össze a kétféle lisztet. Ha az élesztő beindult, akkor 1 evőkanál olajjal együtt adjuk a liszthez, és gyúrjuk össze. Félidőben adjuk hozzá a sót is. Tegyük egy edénybe, takarjuk le, és szobahőmérsékleten hagyjuk megkelni. Mivel kevés élesztő van a tésztában, így hőmérséklettől függően 2-4 óra alatt kel meg.

Ha a tészta megkelt, akkor óvatosan dolgozzuk át. Szedjük két részre, és kézzel húzgáljuk ki 30-32 cm átmérőjűvé. Ha tepsiben sütjük, akkor tegyük a tepsibe. Letakarva kelesszük, amíg a feltétellel el nem készülünk. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra.

A mozzarellát daraboljuk fel, és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy a tejsavó lecsepegjen.

A passzírozott paradicsomhoz adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, sózzuk, és keverjük össze.

A pizzák tetejét kenjük meg a paradicsomszósszal, rakjuk rájuk a mozzarellát. A mozzarellát kicsit sózzuk meg. A sütőben 7-8 perc alatt süssük meg. Egyszerre csak egy pizzát.

Vegyük ki a sütőből, és 1-2 percig pihentessük. Felszolgálás előtt szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel.

Megjegyzés

  • Ez az adag 2 db. 30-32 cm-es pizzához elegendő.

Hozzászólások