Pizza Margherita¶
2019. szeptember 9.
Elkészítési idő: sok kicsi sokra megy perc
Adag: 2–4 fő
Hozzávalók¶
- 170 g kenyérliszt
- 170 g durumliszt
- 200 ml víz
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 10 g élesztő
- 6 g cukor
- 4 g só
- 150 g passzírozott paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 250 g mozzarella
- bazsalikomlevél
- só
Elkészítése¶
Tegyük langyos vízbe az élesztőt, szórjuk bele a cukrot. Keverjük össze a kétféle lisztet. Ha az élesztő beindult, akkor 1 evőkanál olajjal együtt adjuk a liszthez, és gyúrjuk össze. Félidőben adjuk hozzá a sót is. Tegyük egy edénybe, takarjuk le, és szobahőmérsékleten hagyjuk megkelni. Mivel kevés élesztő van a tésztában, így hőmérséklettől függően 2-4 óra alatt kel meg.
Ha a tészta megkelt, akkor óvatosan dolgozzuk át. Szedjük két részre, és kézzel húzgáljuk ki 30-32 cm átmérőjűvé. Ha tepsiben sütjük, akkor tegyük a tepsibe. Letakarva kelesszük, amíg a feltétellel el nem készülünk. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra.
A mozzarellát daraboljuk fel, és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy a tejsavó lecsepegjen.
A passzírozott paradicsomhoz adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, sózzuk, és keverjük össze.
A pizzák tetejét kenjük meg a paradicsomszósszal, rakjuk rájuk a mozzarellát. A mozzarellát kicsit sózzuk meg. A sütőben 7-8 perc alatt süssük meg. Egyszerre csak egy pizzát.
Vegyük ki a sütőből, és 1-2 percig pihentessük. Felszolgálás előtt szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel.
Megjegyzés
- Ez az adag 2 db. 30-32 cm-es pizzához elegendő.