Krumplis pizza¶
Pizza con patate¶
2019. szeptember 29.
Egy 32 cm-es pizza lesz belőle.
Elkészítési idő: 40 perc + a tészta elkészítési ideje
Adag: 1–2 fő
Hozzávalók¶
- 280 g pizzatészta
- 250 g krumpli
- 1-2 rozmaring ág
- 2 ek. reszelt pecorino sajt
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra. Közben egy lábasban tegyük fel a krumpli főzővizét melegedni.
A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk 2-3 mm-es szeletekre. Ha a víz forr, akkor tegyük bele a krumplit, és 7-8 percig főzzük. Nem kell teljesen megpuhulnia, mert még a sűtőben is fog főni.
Szedjük ki a krumplit, és egy konyharuhával itassuk fel róla az összes vizet.
A pizzatésztát kézzel nyújtsuk ki. Rakjuk rá a burgonyát úgy, hogy enyhén átlapolódjanak Tépkedjük rá a rozmaringot, reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg egy kevés olajjal.
A sütőben, 250 °C-on, 7-8 perc alatt süssük meg. Nem baj, ha a burgonya egy kicsit megpirul.
Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg sóval, és frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- Pecorino sajt helyett használhatunk parmezánt, esetleg füstölt sajtot.