Kihagyás

Krumplis pizza

Pizza con patate

2019. szeptember 29.

Pizza con patate

Egy 32 cm-es pizza lesz belőle.

Elkészítési idő: 40 perc + a tészta elkészítési ideje

Adag: 1–2 fő

Hozzávalók

  • 280 g pizzatészta
  • 250 g krumpli
  • 1-2 rozmaring ág
  • 2 ek. reszelt pecorino sajt
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra. Közben egy lábasban tegyük fel a krumpli főzővizét melegedni.

A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk 2-3 mm-es szeletekre. Ha a víz forr, akkor tegyük bele a krumplit, és 7-8 percig főzzük. Nem kell teljesen megpuhulnia, mert még a sűtőben is fog főni.

Szedjük ki a krumplit, és egy konyharuhával itassuk fel róla az összes vizet.

A pizzatésztát kézzel nyújtsuk ki. Rakjuk rá a burgonyát úgy, hogy enyhén átlapolódjanak Tépkedjük rá a rozmaringot, reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg egy kevés olajjal.

A sütőben, 250 °C-on, 7-8 perc alatt süssük meg. Nem baj, ha a burgonya egy kicsit megpirul.

Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg sóval, és frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Pecorino sajt helyett használhatunk parmezánt, esetleg füstölt sajtot.

Hozzászólások