Paradicsomos tortiglioni burrátával¶
Tortiglioni con pomodorini e burrata¶
2022. július 20.
Ha véletlenül nincs kéznél burrata, akkor is nagyon finom étel.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g tortiglioni tészta
- 400 g datolya vagy cherry paradicsom
- 1 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g burrata
- 3–4 bazsalikomlevél
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.
Vágjuk apróra az újhagymát, és a fokhagymagerezddel együtt adjuk az olajhoz. Lassú tűzön 4–5 percig főzzük. Közben vágjuk félbe a paradicsomokat.
A félbevágott paradicsomokat adjuk a hagymához, és közepes erősségen főzzük. Tegyük fel főni a tésztát.
Mikor a tészta megfőtt, szedjük ki a paradicsomos alapból a fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk az alapot, és szedjük rá a tésztát. Kézzel tépkedjük rá a bazsalikomleveleket.
Szedjük tányérokra a tésztát, és a félbevágott burrrátát helyezzük a tetejére.