Kihagyás

Tortiglioni kalmárral

Tortiglioni con calamari

2025. augusztus 14.

Tortiglioni con calamari

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 300 g kalmár- vagy tintahaltörzs
  • 150 ml passzírozott paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szardellafilé
  • csili ízlés szerint
  • 6–8 bazsalikomlevél
  • bors

Elkészítése

A fagyasztott kalmárokat tegyük hideg vízbe. A vizet 5 percenként cseréljük le.

A vöröshagymát vágjuk apróra. Tegyük fel melegedni az olajat, és adjuk hozzá a vöröshagymát, a megroppantott fokhagymát és a csilit, valamint a szardellafilét Pár percig lassú tűzön pirítsuk, majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Közepese erősségen, fedő alatt 15 percig főzzük.

Közben vágjuk félbe a kalmártörzseket, és átlósan – mindkét irányból – irdaljuk be. Utána hosszában vágjuk ketté, illetve keresztben kb. 2 cm-es csíkokra. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Adjuk a felvágott kalmárt a paradicsomos alaphoz. A fokhagymát távolítsuk el. Fedő alatt főzzük tovább. Tegyük fel főni a tésztát.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a szószra. Sózzuk és kb. 2 percig együtt főzzük. A végén tépkedjük bele a bazsalikomleveleket.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások