Kihagyás

Tagliatelle tészta garnélával és padlizsánnal

Tagliatelle con gamberi e melanzane

2024. augusztus 10.

Tagliatelle con gamberi e melanzane

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g tagliatelle tészta
  • 10–12 garnéla
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 15–20 cherry/datolya paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kevés csilipaprika (elhagyható)
  • petrezselyemlevél
  • 5–6 bazsalikomlevél
  • napraforgóolaj

Elkészítése

A napraforgóolajat tegyük fel melegedni. A padlizsánt kockázzuk fel. Ha az olaj forró, akkor adjuk hozzá és süssük aranybarnára. Ha kész, szedjük ki papírtörlőre, és hagyjuk lecsepegni az olajat.

Közben olvasszuk ki a garnélákat hideg vízben. A paradicsomokat vágjuk 2–4 darabra. A petrezselyemleveleket aprítsuk fel. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Ha forr a víz, tegyük fel főni a tésztás.

Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az extra szűz olívaolajat. Adjuk hozzá a csilit és a fokhagymagerezdet. Ha a fokhagyma már kapott egy kis színt, adjuk hozzá a paradicsomot, és közepes erőssége főzzük 5 percig. A garnélákat daraboljuk fel, és az 5 perc letelte után adjuk a paradicsomokhoz. Szórjuk meg egy kevés sóval, és további 2–3 percig főzzük. A végén távolítsuk el a fokhagymagerezdet.

Ha tészta megfőtt, szedjük a paradicsomos alapra, szórjuk meg a petrezselyemlevéllel, és adjuk hozzá a padlizsánt. Keverjük össze, és ha szükséges sózzuk. 1–2 percig együtt főzzük. A végén tépkedjük bele a bazsalikomleveleket, és azzal is keverjük össze.

Hozzászólások