Tagliatelle tészta garnélával és padlizsánnal¶
Tagliatelle con gamberi e melanzane¶
2024. augusztus 10.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g tagliatelle tészta
- 10–12 garnéla
- 1 közepes méretű padlizsán
- 15–20 cherry/datolya paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kevés csilipaprika (elhagyható)
- petrezselyemlevél
- 5–6 bazsalikomlevél
- só
- napraforgóolaj
Elkészítése¶
A napraforgóolajat tegyük fel melegedni. A padlizsánt kockázzuk fel. Ha az olaj forró, akkor adjuk hozzá és süssük aranybarnára. Ha kész, szedjük ki papírtörlőre, és hagyjuk lecsepegni az olajat.
Közben olvasszuk ki a garnélákat hideg vízben. A paradicsomokat vágjuk 2–4 darabra. A petrezselyemleveleket aprítsuk fel. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Ha forr a víz, tegyük fel főni a tésztás.
Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az extra szűz olívaolajat. Adjuk hozzá a csilit és a fokhagymagerezdet. Ha a fokhagyma már kapott egy kis színt, adjuk hozzá a paradicsomot, és közepes erőssége főzzük 5 percig. A garnélákat daraboljuk fel, és az 5 perc letelte után adjuk a paradicsomokhoz. Szórjuk meg egy kevés sóval, és további 2–3 percig főzzük. A végén távolítsuk el a fokhagymagerezdet.
Ha tészta megfőtt, szedjük a paradicsomos alapra, szórjuk meg a petrezselyemlevéllel, és adjuk hozzá a padlizsánt. Keverjük össze, és ha szükséges sózzuk. 1–2 percig együtt főzzük. A végén tépkedjük bele a bazsalikomleveleket, és azzal is keverjük össze.