Tagliatelle kagylóval és spárgával¶
Tagliatelle con cozze e asparagi¶
2017. április 25.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g tagliatelle tészta
- 250 g mirelit kagyló
- 8 db. spárga
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük egy tálba a kagylót, és öntsük fel hideg vízzel. A vizet kb. 5 percenként cseréljük le. Így 10–15 perc alatt kiolvad a kagyló.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra a vöröshagymát. A spárgát mossuk meg és karikázzuk fel. A spárgafejeket hosszában vágjuk ketté.
Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát. 2–3 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és közepes erősségű tűzön 2 percig főzzük.
Tegyük fel főni a tésztát.
Adjuk hozzá a spárgához a spárgafejeket, és a kagylót, illetve távolítsuk el a fokhagyma gerezdet. 1 perc főzés után adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük a kagylóhoz, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. 1–2 perc pirítás után tálaljuk.
Megjegyzés
- Természetesen friss kagylóból is készíthetjük.
- Cozze: kb. 6-8 cm nagyságú, általában fekete színű kagyló.