Kihagyás

Tagliatelle kagylóval és spárgával

Tagliatelle con cozze e asparagi

2017. április 25.

Tagliatelle con cozze e asparagi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g tagliatelle tészta
  • 250 g mirelit kagyló
  • 8 db. spárga
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése

Tegyük egy tálba a kagylót, és öntsük fel hideg vízzel. A vizet kb. 5 percenként cseréljük le. Így 10–15 perc alatt kiolvad a kagyló.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra a vöröshagymát. A spárgát mossuk meg és karikázzuk fel. A spárgafejeket hosszában vágjuk ketté.

Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát. 2–3 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és közepes erősségű tűzön 2 percig főzzük.

Tegyük fel főni a tésztát.

Adjuk hozzá a spárgához a spárgafejeket, és a kagylót, illetve távolítsuk el a fokhagyma gerezdet. 1 perc főzés után adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük a kagylóhoz, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. 1–2 perc pirítás után tálaljuk.

Megjegyzés

  • Természetesen friss kagylóból is készíthetjük.
  • Cozze: kb. 6-8 cm nagyságú, általában fekete színű kagyló.

Hozzászólások