Kihagyás

Tagliatelle spárgával és genovai pesztóval

Tagliatelle agli asparagi e pesto genovese

2019. május 1.

Tagliatelle agli asparagi e pesto genovese

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g tagliatelle tészta
  • 500 g spárga
  • 4 ek. genovai pesto
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Karikázzuk fel a spárga szárát. A spárgafejeket vágjuk ketté.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a felkarikázott spárgát. Közepes erősségen főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.

3–5 perc után adjuk a spárgához a spárgafejeket, és újabb 3–5 percig főzzük. A végén sózzuk, és borsozzuk.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgára, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt főzzük.

Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a genovai pestot. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • A spárga pirításához csak kevés olajat használjunk, mert a végén hozzáadott pesto is sok olajat tartalmaz.
  • A vékonyabb spárgának elég elég kétszer 3 perc főzés is.
  • A pestoval már ne főzzük a tésztát, mert a bazsalikom a hő hatására elveszti az ízének nagy részét. A forró tészta át fogja melegíteni a pestot. Ha hűtőben volt a pesto, akkor a főzés előtt 30-60 perccel vegyük ki.

Hozzászólások