Tagliatelle spárgával és genovai pesztóval¶
Tagliatelle agli asparagi e pesto genovese¶
2019. május 1.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g tagliatelle tészta
- 500 g spárga
- 4 ek. genovai pesto
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Karikázzuk fel a spárga szárát. A spárgafejeket vágjuk ketté.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a felkarikázott spárgát. Közepes erősségen főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.
3–5 perc után adjuk a spárgához a spárgafejeket, és újabb 3–5 percig főzzük. A végén sózzuk, és borsozzuk.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgára, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt főzzük.
Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a genovai pestot. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
- A spárga pirításához csak kevés olajat használjunk, mert a végén hozzáadott pesto is sok olajat tartalmaz.
- A vékonyabb spárgának elég elég kétszer 3 perc főzés is.
- A pestoval már ne főzzük a tésztát, mert a bazsalikom a hő hatására elveszti az ízének nagy részét. A forró tészta át fogja melegíteni a pestot. Ha hűtőben volt a pesto, akkor a főzés előtt 30-60 perccel vegyük ki.