Kihagyás

Spagetti radicchióval és feketeerdei sonkával

Spaghetti con radicchio e speck

2020. május 12.

Spaghetti con radicchio e speck

A radicchiót csak a legvégén adjuk hozzá, így csak átmelegszik a tésztától, és ropogós marad.

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g spagetti
  • 1/2 radicchio
  • 100 g feketeerdei sonka
  • 50 g főzőtejszín
  • 2 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • csilipaprika (elhagyható)
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk 5 percig.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a sonkát, és adjuk a hagymához. Ha csilivel készítjük, akkor azt is keverjük bele. Közepese erősségen pirítsuk újabb 5 percig.

Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a sonkához a passzírozott paradicsomot és a tejszínt. Mérsékelt tűzön főzzük, amíg a tészta meg nem fő. A végén sózzuk, ha szükséges. Közben egy fél radicchiónak vágjuk ki a torzsáját, és csíkozzuk fel a salátát.

Ha tészta megfőtt, szedjük a sonkás alapra és 1 percig együtt főzzük. A végén szórjuk rá a felcsíkozott radicchiót. Keverjük össze és azonnal tálaljuk.

A tányéron szójuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások