Spagetti radicchióval és feketeerdei sonkával¶
Spaghetti con radicchio e speck¶
2020. május 12.
A radicchiót csak a legvégén adjuk hozzá, így csak átmelegszik a tésztától, és ropogós marad.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g spagetti
- 1/2 radicchio
- 100 g feketeerdei sonka
- 50 g főzőtejszín
- 2 ek. passzírozott paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- csilipaprika (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk 5 percig.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a sonkát, és adjuk a hagymához. Ha csilivel készítjük, akkor azt is keverjük bele. Közepese erősségen pirítsuk újabb 5 percig.
Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a sonkához a passzírozott paradicsomot és a tejszínt. Mérsékelt tűzön főzzük, amíg a tészta meg nem fő. A végén sózzuk, ha szükséges. Közben egy fél radicchiónak vágjuk ki a torzsáját, és csíkozzuk fel a salátát.
Ha tészta megfőtt, szedjük a sonkás alapra és 1 percig együtt főzzük. A végén szórjuk rá a felcsíkozott radicchiót. Keverjük össze és azonnal tálaljuk.
A tányéron szójuk meg frissen őrölt borssal.