Spagetti húsgombóccal¶
Spaghetti con polpettine¶
2024. február 11.
Az olasz változat – az amerikaitól eltérően – apró húsgombócokkal készül.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g spagetti
- 200 g darált marhahús
- 200 g darált sertéshús
- 1 tojás
- 40 g kenyérbél
- 40 g reszelt parmezán
- 1 ek. aprított petrezselyemlevél
- 350 g passzírozott paradicsom
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- szerecsendió
- oregánó
- só
- bors
Elkészítése¶
A kenyérbelet aprítsuk fel. A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a reszelt parmezánból 30 grammot, és a petrezselyemlevelet. Reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
A masszából formázzunk apró gombócokat. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a húsgombócokat. Élénk tűzön pirítsuk meg a gombócokat. Időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a gombócok minden oldala megpiruljon.
Öntsük fel a gombócokat a passzírozott paradicsommal. Szórjuk meg egy kevés sóval, és fűszerezzük az oregánóval. Kis lángon, fedő alatt 15–20 percig főzzük.
Közben tegyük fel főni a tésztát. Mikor a tészta megfőtt, szedjük a gombócokra. Keverjük össze.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék parmezánnal.