Kihagyás

Spagetti húsgombóccal

Spaghetti con polpettine

2024. február 11.

Spaghetti con polpettine

Az olasz változat – az amerikaitól eltérően – apró húsgombócokkal készül.

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g spagetti
  • 200 g darált marhahús
  • 200 g darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 40 g kenyérbél
  • 40 g reszelt parmezán
  • 1 ek. aprított petrezselyemlevél
  • 350 g passzírozott paradicsom
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • szerecsendió
  • oregánó
  • bors

Elkészítése

A kenyérbelet aprítsuk fel. A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a reszelt parmezánból 30 grammot, és a petrezselyemlevelet. Reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.

A masszából formázzunk apró gombócokat. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a húsgombócokat. Élénk tűzön pirítsuk meg a gombócokat. Időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a gombócok minden oldala megpiruljon.

Öntsük fel a gombócokat a passzírozott paradicsommal. Szórjuk meg egy kevés sóval, és fűszerezzük az oregánóval. Kis lángon, fedő alatt 15–20 percig főzzük.

Közben tegyük fel főni a tésztát. Mikor a tészta megfőtt, szedjük a gombócokra. Keverjük össze.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék parmezánnal.

Hozzászólások