Spagetti szardellaszósszal¶
Spaghetti con la colatura di alici¶
2019. július 20.
Ennek az ételnek az elkészítéséhez tényleg csak annyi idő kell, amíg a tészta megfő.
A „colatura di alici” némileg hasonlít az ázsiai halszószokhoz. Leginkább az illatában. Sokkal intenzívebb az íze, viszont sokkal lágyabb, selymesebb is. De sósabb is, így egy adaghoz maximum 1 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g spagetti
- 3–4 ek. colatura di alici
- 8 ek. extra szűz olívaolaj
- 3–4 gerezd fokhagyma
- petrezselyemlevél
- csilipaprika (elhagyható)
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, majd főzzük meg a tésztát. A vízbe ne tegyünk sót!
Míg fő a tészta, vágjuk apróra a fokhagymát és a petrezselymet. Nem kell túl apróra vágni.
Az olajat öntsük egy tálba, és keverjük el a szardellaszósszal. Adjuk hozzá az aprított csilit és a fokhagymát.
A kész főtt tésztát szedjük a tálba, szórjuk rá a petrezselymet, és keverjük össze. Tehát csak a tésztát kell főzni, a többi hozzávalót nyersen fogyasztjuk el.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.