Kihagyás

Spagetti szardellaszósszal

Spaghetti con la colatura di alici

2019. július 20.

Spaghetti con la colatura di alici

Ennek az ételnek az elkészítéséhez tényleg csak annyi idő kell, amíg a tészta megfő.

A „colatura di alici” némileg hasonlít az ázsiai halszószokhoz. Leginkább az illatában. Sokkal intenzívebb az íze, viszont sokkal lágyabb, selymesebb is. De sósabb is, így egy adaghoz maximum 1 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g spagetti
  • 3–4 ek. colatura di alici
  • 8 ek. extra szűz olívaolaj
  • 3–4 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemlevél
  • csilipaprika (elhagyható)

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, majd főzzük meg a tésztát. A vízbe ne tegyünk sót!

Míg fő a tészta, vágjuk apróra a fokhagymát és a petrezselymet. Nem kell túl apróra vágni.

Az olajat öntsük egy tálba, és keverjük el a szardellaszósszal. Adjuk hozzá az aprított csilit és a fokhagymát.

A kész főtt tésztát szedjük a tálba, szórjuk rá a petrezselymet, és keverjük össze. Tehát csak a tésztát kell főzni, a többi hozzávalót nyersen fogyasztjuk el.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.

Hozzászólások