Spagetti bottargával és citromhéjjal¶
Spaghetti con la bottarga e buccia di limone¶
2019. július 21.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g spagetti
- 25 g bottarga
- 30 g vöröshagyma
- 1 citrom héja
- 6 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a hagymát.
Egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben a citrom héjából vágjunk le 2–3 szeletet, és csíkozzuk fel. A többi héjat reszeljük le.
Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és közepes erősségen pirítsuk 1–2 percig. Utána adjuk hozzá a reszelt, valamit a felcsíkozott citromhéjat, és azzal is pirítsuk 1–2 percig. Öntsünk rá 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a hagymás alapra, öntsünk rá egy kevés főzővizet, és 1–2 percig együtt főzzük.
A végén húzzuk le a tűzről, reszeljük a tetejére a bottargát, és keverjük össze.
A tányéron díszítsük egy kevés reszelt bottargával.