Kihagyás

Spagetti bottargával és citromhéjjal

Spaghetti con la bottarga e buccia di limone

2019. július 21.

Spaghetti con la bottarga e buccia di limone

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g spagetti
  • 25 g bottarga
  • 30 g vöröshagyma
  • 1 citrom héja
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a hagymát.

Egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben a citrom héjából vágjunk le 2–3 szeletet, és csíkozzuk fel. A többi héjat reszeljük le.

Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és közepes erősségen pirítsuk 1–2 percig. Utána adjuk hozzá a reszelt, valamit a felcsíkozott citromhéjat, és azzal is pirítsuk 1–2 percig. Öntsünk rá 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a hagymás alapra, öntsünk rá egy kevés főzővizet, és 1–2 percig együtt főzzük.

A végén húzzuk le a tűzről, reszeljük a tetejére a bottargát, és keverjük össze.

A tányéron díszítsük egy kevés reszelt bottargával.

Hozzászólások